Actualitat >

Notícies

Participem en la constitució de la Taula del Pacte Nacional de Salut Mental

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar, ahir, a la constitució de la Taula del Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya, que va ser encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. El cap de l'Executiu va posar de manifest, durant la trobada, que aquest pacte és "un dels més importants de la legislatura i dels propers anys" i que la salut mental és "una prioritat de país que necessita tota la força col·lectiva, social, de serveis públics i també prioritat de recursos".

El president del CSC, Manel Ferré, i la directora de l'Àrea Associativa, Palmira Borràs, van assistir a la trobada en representació del Consorci, que hi va ser convocat com a membre del Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn de salut mental i addiccions. Tres representants del Pla, que es constitueix com a grup impulsor del Pacte Nacional, van intervenir a l'acte, assenyalant les prioritats i objectius d'aquest pacte i posant de manifest la necessitat de passar a l'acció.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va assegurar que la salut mental és "una realitat silenciada i invisibilitzada" i "una autèntica emergència nacional que s'ha agreujat arran de la Covid-19". En l'acte també hi va intervenir la directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana, qui va remarcar que la Taula ha de ser l'eina que doni el vistiplau i col·labori a construir l'estratègia de país en salut mental.

Enllaços relacionats